Optrekkend vocht in uw muur

Wat is optrekkend vocht, en wat zijn de oorzaken?
Optrekkend vocht wordt o.a. veroorzaakt door de capillaire werking van de steenachtige materialen van muren. Vochtproblemen kunnen gevolgen hebben voor uw meubelen, de algemene staat van een woning en nog erger voor de gezondheid van bewoners.

Ontdek onze oplossingen

Voorkom schimmels en gezondheidsrisico’s

De schimmels die gewoonlijk gepaard gaan met vocht kunnen problemen met de luchtwegen veroorzaken. Daarom is het absoluut noodzakelijk om een doeltreffende behandeling tegen opstijgend vocht toe te passen.

Hoe herken ik opstijgend vocht?

Hoe kunt u opstijgend vocht herkennen?

Optrekkend vocht kan men herkennen doordat er zich aan de onderzijde van de muur een vochtige zone vormt, die zich meestal uit in schimmelvorming en een  hoge luchtvochtigheid in de ruimte.

Behandeling van opstijgend vocht en zouten

Injecteren van uw muur met een vochtscherm
Wij boren om de 10cm (zo laag mogelijk bij de vloer) een aantal gaten. Deze gaten worden geïnjecteerd met een injectieproduct. Deze gaat de reactie aan met het aanwezige vocht en vormt hierna een vochtscherm. Zodoende heeft het optrekkend vocht geen kans meer.

Wij adviseren na het injecteren de muren aan de onderzijde ook te saneren tegen aanwezige zoutgehalte(s). Zodoende “drogen” de wanden sneller en kunnen de wanden sneller en onder garantie afgewerkt worden. Wij verzorgen dit totale pakket.

Hoe werkt injecteren?

Hoe werkt het injecteren?

Wij boren om de 10cm een gat van rond 12 mm tot op 2/3 van de muurdikte vervolgens komt hier een injectieplug in. Onder druk wordt injectie-vloeistof ingespoten. Dit is een componenten vloeistof, welke na de reactie met water (vocht uit de muur) een glasscherm zal verzorgen. Na uitharding van deze vloeistof zal een horizontaal vochtscherm ontstaan, dat optrekkend vocht uit de fundering tegenhoudt.

Drogen heeft tijd nodig
De wanden moeten hierna nog wel voldoende drogen. Dit drogingsproces kan maanden duren. Bij gunstige omstandigheden droogt dit ca 1 mm per dag. De beste manier van uitdroging is ervoor te zorgen dat het binnen 5 tot 10 graden warmer is dan buiten. In de winter is dat zeker geen probleem. Op deze manier zal het vocht het snelste verdwijnen.

In de zomerperiode kan dit veel langer duren. Juist omdat het dan vaak binnen koeler is dan buiten. Hierdoor vormt zich als het ware condens, wat er dus voor zal zorgen, dat het langer duurt voordat de wand droogt. Uiteraard worden deze werkzaamheden met uiterste precisie uitgevoerd en treffen wij de benodigde voorzorgsmaatregelen, zoals afschermen van vloeren met stucloper.

Al meer dan 50 jaar ervaring!

Al meer dan 50 jaar kunt u rekenen op de vakkundige oplossingen van Buijs Project. De hoogste kwaliteit staat altijd centraal. Of het nu gaat om de renovatie van uw woning, bedrijfspand of zelfs een monument. Bij Buijs Project B.V. bent u aan het juiste adres.

Wilt u meer informatie?
Vraag een offerte aan.

Persoonlijk advies? Bel ons op +31 (0)164 66 03 70
Offerte aanvragen