Gevel laten stralen door middel van zandwassen

Gevelstralen met behulp van zandwassing biedt de oplossing voor het reinigen van uw gevel. De perfecte methode voor het verwijderen van natuurlijke vervuiling, aanslag, verf (resten), etc. Naast gevels is het ook een geschikte methode voor vloeren, betonnen ondergronden, etc.

Voordelen van zandstralen gevels
Het vochtstraalsysteem dat wij gebruiken combineert de voordelen van stralen en hogedrukreiniging zonder de specifieke nadelen van deze twee. Zo kunnen we stofvrij werken, wordt weinig water verbruikt, en is er geen elektriciteit nodig.

Het verbruikte zand kan tevens direct nat weer hergebruikt worden. En het mooiste van alles is dat de gereinigde ondergrond niet wordt aangetast. Uiteraard indien deze al niet beschadigd is en de werkzaamheden door een vakbekwame gevelreiniger van ons bedrijf worden uitgevoerd.

Voorkom verassingen, laat een GRATIS* proef zetten
Soms komt het voor dat bij een ondergrond met bijvoorbeeld vorstschade het bouchardeereffect ontstaat. Dat betekent dat de ondergrond wordt aangetast en er een erg ruw resultaat ontstaat. Wilt u weten hoe het resultaat kan worden en weten wat de risico’s zijn? Vraag een proef aan.

GRATIS* proef laten zetten

Stoomcleanen gevels en objecten

Stoomcleanen is eigenlijk niet meer dan reinigen onder hoge druk maar dan met warm water. Deze methode is dan ook niet zo effectief als gevelstralen maar kan afhankelijk van de situatie zeer goede resultaten geven.

Wanneer is stoomcleanen geschikt?
Vaak staat er in een werkomschrijving c.q. bestek dan ook het stoomcleanen voorgeschreven. Dit is een afdoende methode wanneer oppervlakkig vuil, bv. algen en mossen, verwijderd moeten worden. Verkeersvuil van bijvoorbeeld uitlaatgassen is echter vaak diep in de ondergrond getrokken en blijft bij deze methode dus wel zitten. In dat geval kunt u beter kiezen voor gevelstralen.

Monumentale panden en kalkzandsteen
Bij monumentale gebouwen speelt de oudheid vaak een grote rol, waarbij de details niet verloren mogen gaan. Hierbij biedt dit systeem wel een goede oplossing, aangezien de gevels niet een geheel nieuw uiterlijk krijgen, maar echt alleen gereinigd hoeven te worden. Ook voor kalkzandsteen ondergronden is stoomcleanen een zeer effectieve methode.

Wilt u weten of stoom cleanen ook voor uw pand geschikt is?

Vraag direct een offerte aan

Chemisch reinigen

Bij deze vorm van gevel reiniging wordt het metselwerk voorbereid door deze 1 maal nat te zetten. Vervolgens wordt de muur met een intensief reinigingsmiddel ingerold. Na het inwerken van ongeveer 10 minuten wordt de gevel onder lage druk nagespoeld. Het metselwerk wordt hier zeer schoon van met het grote voordeel dat de stenen niet beschadigen. Het gebeurt immers allemaal onder lage druk. Nadeel is dat er met chemische middelen gewerkt moet worden.

Vraag direct een offerte aan

Nog niet zeker of u uw gevel wilt laten reinigen? Vraag een proef aan

Wij kunnen vooraf een proef zetten op uw gevel, zo kunnen we in overleg met u beoordelen welke reinigingsmethode het gewenste resultaat geeft.

Indicatie van het resultaat
Een proef geeft een kleine indicatie van hoe het resultaat van de gevel zou kunnen worden. Er kunnen met het daadwerkelijk reinigen echter altijd verschillen met betrekking tot de proefvlakken ontstaan. De mogelijkheid bestaat namelijk dat bepaalde delen niet geheel of hetzelfde schoon gaan.

Straalmethodes
Wij werken altijd met een van de volgende straalmethodes: Ibix, Torbo, Olvinezand/water, Grind/Water of Droog. Bij het zetten van de proef adviseren wij u welke methode ons het meest geschikt lijkt.

Kosten
*De kosten van het zetten van een proef bedragen €175,-. Bij het gunnen van de volledige opdracht aan ons, komen deze echter te vervallen of worden verrekend en zijn daarmee voor u gratis. Maakt u geen gebruik van ons aanbod, dan betaald u dus €175,- voor de proef.

Vraag nu een proef aan

Al meer dan 50 jaar ervaring!

Al meer dan 50 jaar kunt u rekenen op de vakkundige oplossingen van Buijs Project. De hoogste kwaliteit staat altijd centraal. Of het nu gaat om de renovatie van uw woning, bedrijfspand of zelfs een monument. Bij Buijs Project B.V. bent u aan het juiste adres.

Wilt u meer informatie?
Vraag een offerte aan.

Persoonlijk advies? Bel ons op +31 (0)164 66 3 70
Offerte aanvragen